Dansk ambassadørbesøg på første kampdag til international robotkonkurrence i Singapore

Søndag var det efter mange forberedelser og tilrettelser af robotten Ball-E endelig tid til den første robotdyst for det danske hold fra Aalborg Tekniske Gymnasium ved FIRST Global 2023 i Singapore. Og efter en god dansk indsats, men desværre et samlet nederlag, fik den danske trup fornemt besøg af den danske ambassadør i Singapore, Sandra Jensen Landi.

Hun kom med på tur til holdets pitområde, hvor de var i gang med at finjustere på robotten efter første kamp. Holdet viste, hvordan robotten opsamler blå og grønne bolde, som skal symbolisere henholdvis oxygen og hydrogen, og herefter sorterer dem ud i robottens beholder for til sidst at smide boldene i to forskellige bure på banen.

Udover en snak med holdet fik ambassadøren også lejlighed til at tale med Søren Poulsen, Hans Klysner og Ole Caprani, som er arrangører af den kvalificerende danske konkurrence Robotoplympiaden på Aarhus Universitet. Der blev selvfølgelig også tid til at se en spændende kamp mellem nogle af de andre 191 deltagende nationer.

Efter den første robotdyst ligger Danmark på en 61. plads, og mandag venter der hele seks kampe.

Bliv endnu klogere på robotdysten til FIRST Global 2023 lige her.