Elevernes kortfilm blev kåret til Jamesprisen 2022

Endnu engang dannede festsalen i Friis rammerne om gymnasiets begivenhedsrige prisuddelingsshow Jamesprisen. Hvert år arbejder elever og lærere hårdt med at få det flotte show op at køre. 

Af en jury, bestående af branchefolk udefra, blev de forskellige film kåret inden for forskellige kategorier som ”bedste film”, ”bedste skuespiller” osv. Helt som man kender det fra andre prisuddelingsshows. Også i år var den røde løber rullet ud, og alle blev fotograferet i deres fineste gallatøj.

Ifølge gymnasielærer og koordinator af Jamesprisen Malene Ludvigsen var showet særligt gennemført i år, og det blev også bemærket af juryen.

- De blev ved med at gentage, hvor professionelt de syntes showet var. Hvilket jeg synes er virkelig flot, når det primært er elevstyret.

Årets værter Mathias Søndergaard Jakobsen og Emilia Ida Lönnborn Østergaard var også godt tilfredse med showet. For dem begge havde det været en udfordring at skulle påtage sig værtsrollen, men en god udfordring:

- Jeg har været en del af Jamesprisen i alle tre år, og fra starten lavede jeg en aftale med mig selv, at jeg skulle udvikle mig så meget, at jeg til sidst ville turde at stille mig på scenen som vært, siger Emilia.

Det har også været en personlig sejr for Mathias at stille sig op foran mange mennesker:

- Det gik rigtig godt. Det var en fed oplevelse. Det giver også et boost at vide, at det kan jeg godt til en anden gang.

Hele showet forløb efter planen, og de forskellige priser blev uddelt, som det fremgår herunder.

Vinderne af årets priser er:
Årets bedste film: Sindets ramme
Bedste idé: La Ratte Bleu
Bedste produktionsdesign: Prey of Water
Bedste lyddesign: Sindets ramme
Bedste kvindelige skuespiller: Charlotte Havnøller (SNAK PÆNT)
Bedste visuelle effekter: Sindets ramme
Bedste klipning: Umbra
Bedste fotografering: Prey of Water
HIX-publikumspris: Kalorie Kid

Se alle kortfilmene på YouTube.

Læs mere om Jamesprisen under Studiemiljø.